Croissants
Zondag 27 Februari 2011 om 22:44We hadden deze alweer een paar maanden in huis. Op zondagochtend leek het ons een goed idee om ze te bereiden. We twijfelden nog even m.b.t. de houdbaarheidsdatum, maar we spraken elkaar moed in dat de hete oven de eventuele bacteriën wel zou doden...
Onze zoon las zorgvuldig de instructies op de verpakking en ik zorgde voor het rooster, het bakpapier, het voorverwarmen van de oven en voor de fotocamera.

Zorgvuldig rolde hij de zijn eerste croissant.

Oeps, aan de verkeerde kant begonnen.

Dat ziet er al wat meer uit als een croissant.

Hij kreeg er handigheid in.

Nog even insmeren met een losgeklopt ei en dan een kwartier in de voorverwarmde oven.

Het resultaat zag er veelbelovend uit.

En ze roken heerlijk.

Bij een croissant hoort ook een glaasje jus d'orange.

En na een gezellig bezoek aan oma zijn we de rest van de dag heerlijk binnen gebleven en hebben we de sneeuwbuien maar gewoon over ons heen laten komen.

En bij een langere sluitertijd ziet het er zo uit...

Allemaal een goede (werk)week gewenst en als de verwachtingen uitkomen krijgen we een aantal dagen de zon te zien.