Kippen zijn net varkens
Woensdag 15 December 2010 om 17:07Ik heb het al vaker hier geschreven, mijn eega kan heel goed en lekker koken. Het is niet zijn beroep, hij heeft dat puur als hobby in de loop van de jaren zo ontwikkeld.
Wij eten dan ook bijna dagelijks "een kerstmaaltijd". In ons geval is dat niet bedoeld als overdadig, maar wel gevarieerd en zeer smaakvol.
Tijdens het sinterklaasweekend lukt het hem ook om een heerlijke maaltijd voor 13 personen klaar te maken. Alles ging tot de laatste kruimel op.
Mijn zussen en vriendinnen benijden mij regelmatig met zo'n culinaire echtgenoot.
In de praktijk gebeurt het dan ook dat ik thuis weinig kook. Ik kan het wel, maar het is voor mij niet iets wat ik graag doe.
Gisteren zou mijn eega met het avondeten niet thuis zijn. De dag ervoor vroeg ik de kinderen wat ze wilden eten. Ze kozen allebei frites. Om het mij helemaal gemakkelijk te maken, koos ik voor fastfood van de snackbar. Gezien bovenstaand verhaal begrijpen jullie vast wel dat het halen van een vette hap geen wekelijks werk is. Na de maaltijd bleek dan ook dat ik veel te veel frites had meegenomen.
Wij gooien geen eten in de vuilnisbak, bij ons gaan de restjes naar de kippen...
Nu had ik dit logje eigenlijk op 16 oktober moeten schrijven, tijdens de wereldvoedseldag. Rond die datum is er in de media veel aandacht besteedt aan het verspillen van voedsel. Schokkende documentaires hebben we toen op de televisie gezien. Per jaar gooien we bijvoorbeeld 50 kilogram per persoon aan voedsel weg.
Het is heel goed om met de neus op de feiten te worden gedrukt. Dergelijke documentaires zetten je ook weer aan tot bewuster gedrag. We proberen zoveel mogelijk de restjes van de vorige dag op te eten of in de diepvries te doen.
Ik kon geen creatieve oplossing bedenken voor koude frites op kliekjesdag, daarom bracht ik deze samen met een restje rode bieten vanochtend maar naar de kippen.
Ook al banjeren ze dwars door het eten heen, dat kan de kippen niet deren.
Voor ons voorlopig geen fastfood meer, maar weer met elkaar aan de heerlijk bereidde slowfood.
Onze kok in huis heeft onze smaakpapillen zo gestimuleerd, wij beseffen dan ook regelmatig dat wij door hem schandelijk zijn en worden verwend.