Home

Laatste logjes

Een nieuw weblog
Pantserjuffer met dauwdru…
Wespspin met prooi
Pareltjes ophangen
D-Day, Pointe du Hoc
Calvados in Normandië
De hommel, een kanjer in …

Laatste reacties

Bert: De url nog even hier: htt…
Bert: Beter laat dan niet zulle…
picpholio: Heel mooi in beeld gebrac…
Jan Mateboer: Wat een geweldig fotoblog…
klaproos: oh oh Jetske, dat word…
marjolein vh pl/m…: Ja hoor, ga meteen zo kij…
Joke: Ja ik kwam ze ook tegen. …
Joke: Goed gelukt Jetske, vroeg…
Joke: Zeker Jetske, ga direct g…
Henk Jonkvorst: Mooi. Een nieuwe blog met…

Categorieën

Bloemen, planten en bomen
Dieren
Diversen
Druppels
Gezin en familie
Het weer
Insecten
Koken en eten
Landschap en natuur
Macro-opnames
Onze tuin
Portret
Steden en dorpen
Vakantie
Vogels
Vroeger

Archieven

Aug 2019
Jul 2019
Jun 2019
Mei 2019
Apr 2019
Mrt 2019
Feb 2019
Jan 2019
Dec 2018
Nov 2018
Okt 2018
Sep 2018
Aug 2018
Jul 2018
Jun 2018
Mei 2018
Apr 2018
Mrt 2018
Feb 2018
Jan 2018
Dec 2017
Nov 2017
Okt 2017
Sep 2017
Aug 2017
Jul 2017
Jun 2017
Mei 2017
Apr 2017
Mrt 2017
Feb 2017
Jan 2017
Dec 2016
Nov 2016
Okt 2016
Sep 2016
Aug 2016
Jul 2016
Jun 2016
Mei 2016
Apr 2016
Mrt 2016
Feb 2016
Jan 2016
Dec 2015
Nov 2015
Okt 2015
Sep 2015
Aug 2015
Jul 2015
Jun 2015
Mei 2015
Apr 2015
Mrt 2015
Feb 2015
Jan 2015
Dec 2014
Nov 2014
Okt 2014
Sep 2014
Aug 2014
Jul 2014
Jun 2014
Mei 2014
Apr 2014
Mrt 2014
Feb 2014
Jan 2014
Dec 2013
Nov 2013
Okt 2013
Sep 2013
Aug 2013
Jul 2013
Jun 2013
Mei 2013
Apr 2013
Mrt 2013
Feb 2013
Jan 2013
Dec 2012
Nov 2012
Okt 2012
Sep 2012
Aug 2012
Jul 2012
Jun 2012
Mei 2012
Apr 2012
Mrt 2012
Feb 2012
Jan 2012
Dec 2011
Nov 2011
Okt 2011
Sep 2011
Aug 2011
Jul 2011
Jun 2011
Mei 2011
Apr 2011
Mrt 2011
Feb 2011
Jan 2011
Dec 2010
Nov 2010
Okt 2010
Sep 2010
Aug 2010
Jul 2010
Jun 2010
Mei 2010
Apr 2010
Mrt 2010
Feb 2010
Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008

Jetske Fotografie


Klik op de foto voor meer informatie.

Mailen?

Klik hier om een mail te versturen.

Rss etc.

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Old McDonald had a fa… | Home | Herfst aan het Binnen… »

Pekingeend

Maandag 10 November 2008 om 07:42

De vegetariërs onder ons kunnen nu beter niet verder kijken en lezen. ;-)
Om te voorkomen dat de vegetariërs al scrollend toch met de neus in de boter vallen, plaats ik eerst een foto van een Mandarijneend die in het voorjaar korte tijd bij ons in de vijver logeerde.


Mijn eega had het plan opgevat om, tijdens het etentje met vrienden bij ons thuis, pekingeend te serveren.
Een dag eerder werd de eend bereid. De eend werd eerst opgeblazen met een compressor, zodat de huid los kwam van het vel. Toen werd deze ondergedompeld in kokend water. En nadien te drogen gehangen onder de veranda. Op veilige hoogte, want stel je voor dat één van onze buurkatten ook plotseling zin zou krijgen in eend....


De eend werd van tijd tot tijd bestreken met een marinade. En tussendoor moest de eend drogen.



Toen de eend voldoende was bestreken met marinade en gedroogd en het vel perkamentachtig aanvoelde, ging de eend in de oven.


Het was voor ons de eerste keer dat we een eend bereidden tot pekingeend. Er waren nog een paar schoonheidsfoutjes, maar verder was het heerlijk.
Al met al was het wel veel werk. We kunnen ons nu ook wel voorstellen dat in een Chinees restaurant het gerecht, pekingeend met lenteuitjes in flensjes een relatief duur gerecht is.
Voor de details voor de bereiding verwijs ik jullie naar deze website


12 reacties

Bij de chinees heb ik ooit pekingeend gegeten,
bereid op een bedje van theebladeren en
lekker dat het was!
Knap dat jouw man dit helemaal zelf kan,
zo'n eend bereiden.
thea (Email) (URL) - 10 11 08 - 09:50

Ehmm tsja, juist.. Ik eet het wel, maar hoef nou ook weer niet te zien hoe het wordt bereid.
Bij de chinees eet ik het trouwens ook niet!
Annemarie (Email) (URL) - 10 11 08 - 10:33

Hahahaha hoe je begint vind ik prachtig!
Ik ben geen fan van eend maar lijkt me zeker leuk om Pekingeend eens helemaal zelf te maken volgens traditioneel recept.
Belinda (Email) (URL) - 10 11 08 - 10:38

Pekingeend heb ik nog nooit gegeten, maar een lekker eendenpootje gaat er altijd wel in. We namen vanuit Frankrijk altijd een paar blikken met eendenpoten mee, heerlijk! Jammer genoeg zijn we intussen al een tijd door onze voorraad heen. En we hebben hier niet de beschikking over een kok, die een paar uurtjes bezig gaat met pekingeend.
Jan K. (URL) - 10 11 08 - 12:12

Wat ligt die pekingeend daar dapper te liggen wezen in de oven;-)
Heb het nog nooit gegeten, maar als ik zie en lees hoe het bereid wordt....heerlijk lijkt me.
De mandarijnen eend was een kadootje hoor, geweldig, wat een mooie kleuren.
maha (URL) - 10 11 08 - 12:12

Nog nooit eend of pekingeend gegeten. Maar eh.... er zit niet heel veel vlees aan lijkt me. Het recept kan neem ik aan ook met gans? Daar heb ik er nog wel een paar van hahaha, moet je ze wel eerst ook nog vangen maar dat maakt het gerecht nóg authentieker toch?
Sandra (Email) (URL) - 10 11 08 - 12:45

Wat een mooie foto van wijlen eend. Nog nooit zo'n een gegeten.
antsje (Email) (URL) - 10 11 08 - 13:30

't Is ook niet verstandig om vlak voor het eten naar een culinaire site te gaan kijken. Dan duurt het lang voordat je eigen potje klaar is. Vandaag voor mij stampot zoute snijbonen uit het vat met Rode star. Heerlijk, maar niet iets wat je gauw vrienden tijdens een etentje voorzet. De situatie herinnert me aan een kennis die met enige afschuw de onbegrijpelijk Chinese kaart zat te bestuderen, waarna de Chinese ober vroeg: "Meneer liever snijbonen zeker?"
Heidehipper (URL) - 10 11 08 - 17:48

snotdorie .....
ik denk kom doe eens een logrondje !!
ga eens bij Jetske kijken , om te reageren moet je nu eenmaal
naar benee ...
heb medelij met deze vegetarier ..
DIE EEND ....ACHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
lenie (URL) - 10 11 08 - 18:20

Aahh leuk om zo'n eend in de vijver te hebben...
Ik heb eigenlijk nog nooit eend gegeten....
Maar het ziet er lekker uit moet ik zeggen....
H@@Pee (Email) (URL) - 10 11 08 - 21:57

Die eend zaliger zal vast heerlijk gesmaakt hebben. Leuk om de bereiding te kunnen volgen.
Jullie voelden je zeker zeer vereerd dat een mandarijn(eend) jullie vijver uitzocht om te rusten. Wat een schitterend beest!
Hanny (Email) (URL) - 11 11 08 - 01:19

Men neme een eend.................... :-)
Heel bijzonder culinair log!
Brimstone (Email) (URL) - 12 11 08 - 18:40


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /

Spam is vervelend... En zo te voorkomen
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.