joke: Dag Jetske, bezigheden ge… aargh: Prachtig beestje, mooie f… marjolein vh pl/m…: Ach, wat een lief mooi ha… Jan K. alias Afan…: Knappe foto's weer, voora… klaproos: ja mooi zijn ze Jetske,… Bram: Lekker eigenwijs koppie h… Bram: heel leuke foto's van dez… henk Jonkvorst: Mooie foto's. De eerste v… aargh: Een mooie serie, alles zi… klaproos: fantastische serie pla…
Emmanuel Holy Holy
I will bow before
My Lord and King
Hallelujah
You have come to us
You make all things new
Emmanuel
Jesus Christ
You'll never let me go
My Sheperd King
You're watching over me
Emmanuel
So amazing
You have named the stars
Of the deepest night
Still You love me
You have called my name
I will follow You
Emmanuel
Jesus Christ
You'll never let me go
My Sheperd King
You're watching over me
Emmanuel, Emmanuel
Emmanuel, Emmanuel
Holy Holy
God Almighty
There is none like You (there is none like You, nowhere, nowhere)
Holy Holy
God Almighty
There is none like You (there is none like You, nowhere, nowhere)
Emmanuel
Jesus Christ
You'll never let me go
My Sheperd King
You're watching over me
Emmanuel, Emmanuel
Emmanuel, Emmanuel
Een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in Efeze is het theater. Het theater biedt plaats aan 24.000 bezoekers. Het theater was vaak de plek waar gevechten tussen de gladiatoren plaatsvonden en waar op zijn tijd een mooie dramavoorstelling werd gehouden. Opvallend is dat de arena een stuk lager ligt dan de eerste rijen. Dit was om te voorkomen dat het publiek op de eerste rij het toetje werd voor de wilde dieren die daarvor al een onwillige slaaf of ongelukkige christen te grazen hadden genomen. Vandaag aan de dag is het theater nog steeds in gebruik. Zo hebben onder andere Diana Ross, Elton John, Tom Jones en Sting hier opgetreden.
Toen ik een overzichtsfoto maakte van het theater zag ik aan de overkant een bijzonder tafereel.
Door in te zoomen had ik beter beeld op het gebeuren. Een bruid was aan het poseren voor de camera.
Dat mensen uit Aziatische landen overal fotograferen en poseren dat wist ik inmidels, maar een fotoshoot van een bruid in dit theater vond ik wel bijzonder.
Na enige tijd stapte de bruid in de arena om het 'gevecht' aan te gaan met de sleep van haar trouwjurk. Zo te zien was ze haar trouwschoenen vergeten.
Keer op keer draaide ze rondjes.
Ze had al een tijdje in de gaten dat ook ik haar vastlegde. Ze ging nog een keer speciaal voor mijn camera poseren.
Nadat ik enkele foto's van de zwierende bruid had gemaakt bedacht ik me dat de actie van de bruid beter tot zijn recht zou komen in een filmpje.
Nadat ze voldoende foto- en filmmateriaal hadden verzameld ging de bruid het resultaat bekijken.
Gezien de lach op haar gezicht kon het haar goedkeuring wegdragen.
Zondagmiddag vertelde mijn eega dat er tijdens de storm op zaterdag een wiek is afgebroken van De Wicher. Hij had dat gelezen op de site van RTV Oost. Omdat ik toch nog een frisse neus wilde halen besloot ik daar een kijkje te gaan nemen. Van de kinderen kreeg ik het predikaat: 'Ramptoerist' mee. De Wicher is een zogenaamde spinnekopmolen en staat aan de Hoogeweg. Zie Google Maps voor de locatie.
De Wicher is de enige spinnekopmolen in Overijssel. Vroeger diende die om het waterpeil in de 'de Boonspolder' op peil te houden. Tegenwoordig vervult de molen nog steeds een belangrijke rol in de waterhuishouding van dit gebied. De molen is in 1943 afgebroken en in 1982 herbouwd. Tijdens excursies laat de molenaar zien hoe de molen werkt. Deze informatie heb ik van deze site.
Het terrein rond de molen was duidelijk verboden terrein. Naast het afgesloten hek was de toegang gemarkeerd door een lint van Staatsbosbeheer.
Nadat ik een aantal foto's in de buurt van de molen had genomen liep ik terug naar de Hoogeweg.
Toen ik daar stond te fotograferen brak de zon door de bewolking.
Vanaf de Hoogeweg liep ik toch weer terug naar de molen. Ik wilde proberen een paar tegenlichtopnames te maken. Daarvoor moest ik in de tuin van de vakantiewoning achter de molen zijn. Ik liep door het toegangshekje met daarop een bordje met de woorden: 'Verboden voor onbevoegden'. Voor zover ik kon beoordelen leken er in het vakantiehuisje geen gasten te zijn, dus daarom durfde ik die stap te wagen.
En nu zal je net zo zien... net toen ik de eerste foto maakte zag ik in mijn zoeker een auto van Staatsbosbeheer verschijnen. Ik spoedde mij weer aan de goede kant van het toegangshekje.
De medewerker van Staatsbosbeheer sommeerde mij om niet te dicht bij de molen te komen. Om zijn woorden kracht bij te zetten haalde hij een stuk lint los en bevestigde die aan de palen aan het begin van het terrein.
Een paar verzoenende en meelevende woorden leken me wel op z'n plaats en daarom knoopte ik een praatje aan met de medewerker van Staatsbosbeheer. Op mijn vraag of ze wisten wat de oorzaak kon zijn vertelde hij dat het wel eens door de droogte van het afgelopen jaar kan komen.
Vandaag had ik eindelijk weer eens tijd om een logje te plaatsen. Als onderwerp koos ik voor de dieren die we ontmoetten in Efeze.
Deze wachter lag op het plein vlak na de entree. Efeze staat op nummer 1 wat betreft het aantal bezoekers. Zo te zien wordt de hond er niet veel anders van. Als hij hier dagelijks ligt dan 'ziet' hij pakweg 1,6 miljoen bezoekers per jaar voorbij komen.
In de hoofdstraat lag deze kat. Een eigenwijze kat. Hoe ik ook mijn best deed om de aandacht te trekken, de kat bleef de andere kant opkijken.
De meeste katten en honden brachten hun tijd slapend door.
In het theater hadden hoornaars hun nest gebouwd. Drie hoornaars hielden daar al vliegend de wacht.
In het filmpje is beter te zien hoe de hoornaars dat deden.
Tijdens onze rondgang door Efeze kwamen we ook een zandoogje tegen. Ik heb de vlinder niet met gespreide vleugels gezien dus kan ik niet met zekerheid zeggen of het een bruin of oranje zandoogje is. In de regel heeft een oranje zandoogje een dubbelgekernde oogvlek op de voorvleugel.
Het bruin zandoogje heeft over het algemeen maar één wit stipje in die vlek. Maar uitzonderingen bevestigen de regel. Af en toe zie je een bruin zandoogje met twee witte stippen, aldus deze site.
Vlak voor de uitgang is een plek waar de katten worden gevoerd en verzorgd. Op deze plek zaten drie kittens op een rij. Schattig.
Al die aandacht van mensen die willen dat je naar ze kijkt is best vermoeiend.
O.a. in Turkije gelooft men in de werking van een Nazar. Deze amulet wordt daar dan ook op elke hoek van de straat verkocht en zo ook in Efeze. Ik was niet geïnteresseerd in een Nazar, want daar geloof ik niet in. Mijn aandacht werd getrokken door het onderwerp wat op de amulet zat.
De sprinkhaan bleef geduldig zitten totdat ik hem van verschillende kanten had vastgelegd.