Home

Laatste logjes

Boerenzwaluwen
Dolfinarium (2)
Dag van de Verpleging met…
Dolfinarium (1)
Moederdag met madeliefjes
Harderwijk
Bollenteelt, intensieve l…

Laatste reacties

jane: Prachtige foto s. Dat luk…
PeterDM: Wat een superfoto's. Die …
Henk Jonkvorst: Moeilijk onderwerp maar d…
Hendrika: Superdesupermooie foto's!…
m vd fotokraam: Waauw... wat zijn die laa…
Jan K. alias Afan…: Deze zwaluwen hebben wel …
aargh: Het zijn zeker mooie voge…
klaproos: wauw jetske, wat heb j…
Jetske: @Jan K, dat filmpje heb i…
Jan K. alias Afan…: Vooral de foto's van de d…

Categorieën

Bloemen, planten en bomen
Dieren
Diversen
Druppels
Gezin en familie
Het weer
Insecten
Koken en eten
Landschap en natuur
Macro-opnames
Onze tuin
Portret
Steden en dorpen
Vakantie
Vogels
Vroeger

Archieven

Mei 2015
Apr 2015
Mrt 2015
Feb 2015
Jan 2015
Dec 2014
Nov 2014
Okt 2014
Sep 2014
Aug 2014
Jul 2014
Jun 2014
Mei 2014
Apr 2014
Mrt 2014
Feb 2014
Jan 2014
Dec 2013
Nov 2013
Okt 2013
Sep 2013
Aug 2013
Jul 2013
Jun 2013
Mei 2013
Apr 2013
Mrt 2013
Feb 2013
Jan 2013
Dec 2012
Nov 2012
Okt 2012
Sep 2012
Aug 2012
Jul 2012
Jun 2012
Mei 2012
Apr 2012
Mrt 2012
Feb 2012
Jan 2012
Dec 2011
Nov 2011
Okt 2011
Sep 2011
Aug 2011
Jul 2011
Jun 2011
Mei 2011
Apr 2011
Mrt 2011
Feb 2011
Jan 2011
Dec 2010
Nov 2010
Okt 2010
Sep 2010
Aug 2010
Jul 2010
Jun 2010
Mei 2010
Apr 2010
Mrt 2010
Feb 2010
Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008

Jetske Fotografie


Klik op de foto voor meer informatie.

Mailen?

Klik hier om een mail te versturen.

Rss etc.

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Dolfinarium (2)

Vrijdag 15 Mei 2015 om 14:08

Van de walrussen op het droge gaan we naar de walrussen onder water. In de zaal "Onder Odiezee" kun je door een 60 meter lange glaswand o.a. de soepel zwemmende walrussen bekijken.


De walrussen zwemmen meestal op de rug. Aan het eind van hun baan keren ze zich soepel om en volgen hun weg terug, onderwijl nog een hapje meepakkend vanaf de bodem.
Onderstaand filmpje geeft een indruk van het verschil tussen de walrussen op het droge en in het water.


Al wandelend langs de glasplaat kwamen we aan bij de dolfijnen. Prachtig om te zien hoe gracieus deze dieren zich voortbewegen door het water. Het viel nog niet mee om ze op de foto te krijgen. Het water is niet heel helder en daardoor zie je de dolfijnen niet goed aankomen. De dolfijnen zwemmen snel en voordat je het weet zijn ze de camera alweer gepasseerd.


Het water komt uit de Noordzee, hierdoor is er veel algengroei in het water en ook op de ramen. De ramen worden van tijd tot tijd schoongemaakt door duikers.


De dolfijnen reageren op de toekijkende mensen. Ik heb een tijdlang staan genieten van de interactie tussen dit meisje en de dolfijnen.
We hadden niet meer voldoende tijd om naar de Dolfijnenshow te gaan. Ik zei tegen mijn eega: "Misschien mogen we wel beleven dat we hier nog een keer terugkomen samen met de kleinkinderen. Mijn eega keek me aan en zei: "Dat mag nog wel even duren, wat mij betreft". Met een oudste kind, een dochter van 18 jaar, vind ik dat eigenlijk ook wel. Laat staan dat onze zoon van 17 jaar thuiskomst met de mededeling dat hij vader wordt...

Dolfinarium (1)

Maandag 11 Mei 2015 om 22:41
Zoals ik al eerder schreef werden we geheel onverwachts uitgenodigd in het Dolfinarium door de dochter van onze vrienden, die daar werkzaam is. De uitnodiging was een aangename verrassing en we hebben dan ook volop genoten.


Naar mijn idee hebben de dieren het goed in het Dolfinarium. Ze hebben ruime bassins en door allerlei speeltjes hoeven ze zich niet te vervelen.


De zeeleeuwen weten precies wanneer het speeltijd oftewel voedertijd is.


De show bij de zeeleeuwen heeft een tweeledig doel, enerzijds is de show ervoor om het publiek te vermaken...


...anderzijds is het om te zorgen voor een goede band tussen de zeeleeuwen en hun verzorgers. De spelletjes waarbij ze hun bek moeten openen, waarbij hun tong wordt aangeraakt, waarbij ze worden omhelsd of waarbij ze vrijwillig in een kooi gaan zorgt ervoor dat ze lichamelijk onderzoek door een dierenarts zonder stress kunnen ondergaan.


De show van de walrussen was een vrolijk spektakel. Uit het talrijke publiek werden enkele kinderen uitgekozen die op het V.I.P bankje mochten plaatsnemen. Deze kinderen voelden zich de koning te rijk. In eerste instantie wisten de kinderen niet wat hun te wachten stond, maar dat werd al snel duidelijk. Zie het filmpje, iets verderop in dit logje.


Bijzonder om te zien wat ze deze kolossen van ruim 1000 kg hebben geleerd.


Dit filmpje geeft een beeld van deze gezellige show.


Er valt zoveel te zien en te beleven, je komt ogen en handen te kort. Het Dolfinarium is dan ook een prachtig doel voor een schoolreisje.


De speeltuinen zijn een groot succes. Door de ligging aan het Veluwemeer en door de inrichting van het park krijg je zelfs een strandgevoel.


Een volgende keer neem ik jullie nog één keer mee naar het Dolfinarium.

Harderwijk

Vrijdag 08 Mei 2015 om 17:09

Onlangs waren we samen een aantal dagen weg naar de Veluwe. Op de eerste dag van ons uitje maakten we een wandeling door Harderwijk. Harderwijk is een mooie plaats met een rijjke historie.


In een pittoresk gedeelte van Harderwijk kwamen we langs een garage waarvan de deuren wijd open stonden. Hetgeen zich in de deuropening afspeelde trok onze belangstelling.


Een man was daar bezig met het beschilderen van een etalagepop. We maakten een praatje en ik mocht van de man en zijn grote hobby foto's maken. Mijn eega was meer geïnteresseerd in de oldtimer die achterin de garage stond, met aan het stuur een ... etalagepop.


Achteraf op internet zag ik dat we getuige waren geweest van de beschildering van "Lange Lijs".


We kregen een visitekaartje van de man voor het geval we later zouden besluiten om een beschilderde etalagepop te kopen. Mijn eega heeft geen belangstellling, hij heeft voldoende aan twee kleurrijke dames in huis...


We vervolgden onze wandeling en kwamen uit op de Vischmarkt. Er was geen vismarkt, dus was het rustig op de Vischmarkt.


Op deze markt staat een bijzonder kunstwerk. Het heet de "De Cascade".


Op deze site staat het volgende geschreven: Bij ‘de Cascade’ benadrukt de kunstenaar de functie van het boek met het thema veiligheid. Daarbij gaat het om het verfrissen en het op scherp stellen van de menselijke geest. Iets mag nooit vanzelfsprekend worden, de vrijheid van geest moet iedere keer weer veroverd worden.


We hebben maar een klein stukje van Harderwijk gezien. Geheel onverwachts kwamen we, op uitnodiging, terecht in het Dolfinarium. Daar kom ik in een volgende serie op terug. Aan het eind van de mooie middag wandelden we terug naar onze auto, die geparkeerd stond in de buurt van een verzorgingstehuis.

Landgoed Ehzerwold

Vrijdag 24 Oktober 2014 om 18:41

Vorige week verbleven mijn eega en ik een midweek op landgoed Ehzerwold


In dit gebouw was vroeger een ziekenhuis gevestigd en later een sanatorium. Nu doet het dienst als hotel en is het een aantrekkelijke locatie voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfs- en huwelijksfeesten.


De comfortabele kamers van het hotel bevinden zich in twee moderne hotelvleugels die in de parktuin zijn bijgebouwd.


Ik zag mijzelf daar al lopen als zuster op de trap in het ziekenhuis met een gesteven jurk en stevige panty's aan, met op mijn hoofd een verpleegsterskapje...


Vlak voordat we vertrokken naar het landgoed vertilde ik mij aan de koffer en ging ik door mijn rug. We hebben ons vertrek uitgesteld totdat de pijnstillers hun werk deden. We hadden daar een goed matras en ik heb platte bedrust afgewisseld met korte wandelingen. Door de pijn werd ik vermoeid en heb ik heel veel geslapen. We hebben daar een mooie tijd gehad, maar we doen het nog wel even dunnetjes over als we in goede gezondheid verkeren. We gaan dan de omgeving verkennen door middel van lange wandelingen en fietstochten.


Na de vakantie heb ik nog een week gerust en mijn activiteiten weer langzaam opgebouwd. In die periode heb ik nauwelijks achter de computer gezeten en ben ik dus ook niet bij jullie langs geweest. Ik kan nu wel zeggen dat ik er weer helemaal ben.

Kootwijkerzand

Woensdag 24 September 2014 om 22:52

Een tijdje geleden verbleven we een aantal dagen in Hotel De Wageninsche Berg. Het hotel ligt op de zuidelijkste stuwwal uit de voorlaatste ijstijd. Hier staan we te wachten bij een veerpont aan de oever van de Nederrijn. Rechts op de foto staat het hotel.


Vanuit de tuin van het hotel heb je een prachtig uitzicht op o.a. de Nederrijn.


Vanuit het hotel maakten we een uitstapje naar Kootwijkerzand.


Een stukje historie. De heidevelden werden in de loop der jaren overbegraasd en werden intensief afgeplagd. Heideplaggen werden in de Middeleeuwen gebruikt in de poststal en als mest voor landbouw. Toen de heide te veel geplagd werd, konden de heides zich niet herstellen en er ontstonden vlaktes met stuifzand. De wind zorgde ervoor dat er op verschillende plekken duinen gevormd werden.


Zo ontstonden enorme zandverstuivingen die een bedreiging vormden voor de streek. In de Middeleeuwen werd zelfs het dorp Kootwijk door het stuivende zand bedolven.


Pas na de oprichting van het Staatsbosbeheer in 1899 werd het eeuwenlange gevecht tegen het stuivende zand gewonnen. Rond Kootwijk werden grote delen van de zandverstuivingen vastgelegd door de aanplant van honderdduizenden grove dennen. Boswachterij Kootwijk is dan ook één van de oudste natuurterreinen.


Het schrale landschap is ondanks het bewegende zand ook rijk aan karakteristieke flora en fauna. De vele sporen op het zand onthullen de aanwezigheid van reeën, edelherten en wilde zwijnen. Dassen zijn hier ook goed vertegenwoordigd.
Op het gebied van unieke planten komen we ruig haarmos, heidespurrie en zandzegge tegen. De laatste twee plantensoorten groeien als enige in de wereld in het Kootwijkerzand.


Ter gelegenheid van zijn honderdjarig bestaan heeft Staatsbosbeheer een uitkijktoren gebouwd aan de rand van Kootwijkerzand.
De toren is vanwege de onveilige situatie gesloten voor publiek.


Van het uitgestrekte stuifzandgebied is gelukkig een restant bewaard, het Kootwijkerzand. Deze dynamische zandverstuiving is bewaard vanwege zijn bijzondere landschaps- en natuurwaarden. Met zijn oppervlakte van 700 hectare is dit Kootwijkerzand zelfs het grootste zandstuifgebied van Europa. Kootwijkerzand wordt ook wel het Sahara van Europa genoemd.


Het natuurreservaat Kootwijkerzand is een aaneenschakeling van door wind gevormde zandduinen. Het bewegende zand wordt dagelijks gestoven. Er ontstaan nieuwe sierlijke ribbels en door de jaren heen zijn er bizar gevormde vliegdennen gaan groeien waarvan de wortels open gewaaid zijn.

Volgende 5