Home

Laatste logjes

Zwanen op Belterwiede
"Beleef de Gouden Ee…
Gehakkelde aurelia
Kuikens in de kas
Spin in de avondzon
Texel, 150 jaar vuurtoren
Texel, Oudeschild

Laatste reacties

Henk Jonkvorst: Prachtserie. De foto's va…
Jan K. alias Afan…: Mooie serie van al die zw…
Hanny: Van een boswachter heb ik…
m vd fotokraam: Ik vind dat de kunstwerke…
aargh: Hé, die oude wijven zitte…
willy: daar zitten prachtige scu…
Hanny: Prachtig. Ik heb enorme b…
Jetske: @Jan K, goed geraden Jan,…
klaproos: Fantastisch jetske, als …
Henk Jonkvorst: Het zijn echt prachtige b…

Categorieën

Bloemen, planten en bomen
Dieren
Diversen
Druppels
Gezin en familie
Het weer
Insecten
Koken en eten
Landschap en natuur
Macro-opnames
Onze tuin
Portret
Steden en dorpen
Vakantie
Vogels
Vroeger

Archieven

Sep 2014
Aug 2014
Jul 2014
Jun 2014
Mei 2014
Apr 2014
Mrt 2014
Feb 2014
Jan 2014
Dec 2013
Nov 2013
Okt 2013
Sep 2013
Aug 2013
Jul 2013
Jun 2013
Mei 2013
Apr 2013
Mrt 2013
Feb 2013
Jan 2013
Dec 2012
Nov 2012
Okt 2012
Sep 2012
Aug 2012
Jul 2012
Jun 2012
Mei 2012
Apr 2012
Mrt 2012
Feb 2012
Jan 2012
Dec 2011
Nov 2011
Okt 2011
Sep 2011
Aug 2011
Jul 2011
Jun 2011
Mei 2011
Apr 2011
Mrt 2011
Feb 2011
Jan 2011
Dec 2010
Nov 2010
Okt 2010
Sep 2010
Aug 2010
Jul 2010
Jun 2010
Mei 2010
Apr 2010
Mrt 2010
Feb 2010
Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008

Jetske Fotografie


Klik op de foto voor meer informatie.

Mailen?

Klik hier om een mail te versturen.

Rss etc.

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Vroege vogels in Lendevallei (2)

Dinsdag 19 November 2013 om 21:31

We gaan verder, nu met het tweede deel van de serie Vroege vogels in Lendevallei.
De vorige serie werd gekenmerkt door zwart en wit, deze serie laat meer kleur zien. Ik moest wel een tijd geduld hebben voordat de opkomende zon die kleur liet zien.


Ik drentelde wel wat heen en weer om warm te blijven, maar ik wilde niet te ver weg lopen bij dit standpunt vandaan.


Naarmate de zon hoger klom, nam ook de mist toe. In de verte is een gestalte van een reiger te zien.


Een groep kieviten maakte een rondedans boven het water.


Inmiddels stapte ik met mijn waterdichte wandelschoenen over het deels opgedroogde weiland. Nou ja, waterdicht, ik had beter laarzen aan kunnen trekken.


De reiger vond dat ik te dicht was genaderd en ging in de starthouding staan.


Inmiddels had ik verkleumde voeten en handen en hield ik het voor gezien. Met ferme pas liep ik terug richting de auto. Nog een laatst blik over het water.


En nog een laatste keer lichtjes door de knieën, ik heb immers een kantelbaar schermpje.

Vakantiewoning aan de rand van De Weerribben

Zaterdag 20 Juli 2013 om 19:37

Onthaasten in De Weerribben, je kunt dat doen door er met een klassieker doorheen te rijden of je huurt gewoon een vakantiewoning...
Terwijl ik in het huis (waar onze moeder woonde) aan het werk was zag ik de rij klassiekers voor de brug wachten. Ik greep mijn camera en maakte een fotoserie van de wachtende auto's.


"Tussen de natuurreservaten De Weerribben en De Wieden staat deze prachtig gelegen vakantiewoning. In de waterrijke omgeving in de Kop van Overijssel kunt u naar hartenlust wandelen, fietsen, vissen, varen en fotograferen. De woning ligt gescheiden door een rustige weg en een groenstrook aan het water".


"De woning ligt op een kavel van 2000 m2! Het grote grasveld naast de woning is prima geschikt voor een partijtje voetbal. Het huis is geschikt voor maximaal 6 personen. De gehele woning is onlangs opnieuw gestoffeerd en gezellig ingericht.
Alle ruimtes bevinden zich op de begane grond. De keuken is voorzien van een vaatwasser. Vanuit de ruime en lichte woonkamer heeft u uitzicht naar drie windstreken".


"Er zijn 3 slaapkamers. In alle slaapkamers ligt nieuwe vloerbedekking en zijn de bedden recent voorzien van nieuwe matrassen en kussens. In de eerste slaapkamer staat een boxspring met twee matrassen, in de tweede slaapkamer staat een stapelbed en in de derde slaapkamer staan twee éénpersoons bedden. In de woning bevindt zich één toilet en één douche".


"De woning staat aan de rand van het Nationale Park De Weerribben en maakt samen met het natuurgebied De Wieden (waar o.a. Giethoorn ligt) en de Rottige Meenthe, deel uit van één van de grootste en mooiste wetland natuurgebieden in West Europa".


"Bij uitstek een plek dus voor rustzoekers, natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars, vissers en watersporters. U zult beslist in aanraking komen met de vele, vaak zeldzame dieren van dit gebied. Met veel geluk ziet u misschien een otter, maar de kans dat u een purperreiger ziet, een roerdomp, een ijsvogel, een havik of een ree is groter. Vooral ’s morgens vroeg als u zich in een van de vogelkijkhutten verschanst zult u versteld staan van wat er allemaal te zien is".


"Maar de Kop van Overijssel biedt nog meer variaties in het landschap en dat allemaal vlak om de hoek. Zo is er het prachtige houtwallenlandschap rondom Paasloo, de bossen van het landgoed De Eese en De Woldberg en het heidelandschap nabij Havelte".


"Naast rust en natuur is het hier ook gezellig. Door de Wetering varen veel pleziervaartuigen die op weg zijn van of naar de Friese meren. De voormalige Zuiderzeestadjes Blokzijl, Kuinre en Vollenhove hebben een prachtige Middeleeuwse kern en een levendige haven. Steenwijk met zijn mooie centrum is ook een leuke plaats om uitgebreid te gaan winkelen. Meppel heeft grote faam om zijn “Donderdag Meppeldag”. En Giethoorn, ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd, mag u eigenlijk ook niet missen. In het zomerseizoen zijn er in de wijde omgeving talloze dorpsfeesten met jaarmarkten, braderieën en andere festiviteiten".


Wij verhuren dus een vakantiewoning, op de foto rechts te zien. Het is een voormalig brugwachterswoning, vandaar het uitzicht op de brug.


Op deze website (klik) kunt je er alles over lezen. Deze website is gebouwd door mijn fotomaatje Jan. De foto's en de tekst heb ik aangeleverd.
Onderstaande foto is gemaakt door Jan terwijl we aan het varen waren door de Wetering.


We zijn nog maar net begonnen met het verhuren, deze week zitten de eerste huurders erin. We maken zoveel mogelijk reclame, dus als jullie ons willen helpen met het reclame maken via mond-tot-mond en/of via de digitale weg dan is dat heel fijn.
Voor mijn vaste webloglezers hanteer ik een speciaal huurtarief. :-)

Een witte tuin

Dinsdag 21 Mei 2013 om 15:27

In deze periode na de begrafenis van mijn moeder probeer ik het leven weer op te pakken. Het leek me goed voor mijn geest om iedere dag een stuk te gaan fietsen en dat heb ik dan ook gedaan. In weer en wind fietste ik rond in deze prachtige omgeving en kwam notabene op plaatsen waar ik nog niet eerder was geweest. Tijdens mijn ritjes had ik bewust geen camera bij me.


Het pinksterweekend zijn mijn eega en ik samen met de caravan weggeweest. De kinderen moesten werken in hun bijbaantjes en moesten dus thuisblijven. We hebben het heerlijk gehad. Ik heb in dat weekend zegge en schrijve tien foto's gemaakt, twee overzichtsfoto's van het veld waar we stonden en acht foto's van mijn eega terwijl hij zich buiten met scheerschuim aan het scheren was en daarbij het raam van de caravan als spiegel gebruikte. De gezichten die hij daarbij trok zijn zo zijn zo leuk om op de foto's terug te zien. ;-)


Thuisgekomen maakte ik een paar foto's van de groen met witte tuin. Of we daadwerkelijk zoveel vruchten krijgen dan dat de bloesem ons beloofde dat is nog maar ernstig de vraag, de bestuiving van de bloemen is een onontbeerlijke schakel in dat proces. Of er met dit weer wel voldoende insecten vliegen vraag ik me ernstig af.


Toen ik de caravan aan het opruimen was voor vertrek terug naar huis, overstrekte ik mijn gestrekte been om iets te pakken wat te ver weg lag. Een harde knak was het gevolg en vanaf dat moment ga ik strompelend door het leven. Volgens de huisarts is het een zweepslag, een beschadiging van de kuitspier.


Ik moet het rustig aandoen van de huisarts. Desondanks ga ik wel naar het werk, want mijn handen en mond zijn in orde en kan dus op het werk prima wat betekenen.


Het weer geeft op dit moment niet echt een voorjaarsgevoel, de schijnpapaver staat er maar verpieterd bij aan de rand van de vijver.

IJssculpturen langs de Belterwiede

Zaterdag 23 Maart 2013 om 21:10

Zoals beloofd neem ik jullie vandaag weer mee naar de ijssculputeren aan de rand van de Belterwiede.


Het was een hachelijk avontuur, enerzijds omdat de gevoelstemperatuur 20 graden onder het vriespunt lag, anderszijds omdat ik een afstand van twee meter met losliggende keien moest overbruggen. De met ijs bedekte keien heb ik veiligheidshalve maar niet betreden.


Op de achtergrond een camping in Wanneperveen. We hebben daar wel eens onder betere weersomstandigheden vertoefd.


Door de koude harde wind waren mijn ogen voortdurend betraand en liepen mij de tranen over de wangen.


Door de hachelijke positie kon ik niet uitgebreid mijn perspectief bepalen.


Ik heb nog niet eerder zo snel een fotoserie geschoten dan nu.


Vanuit de langsrijdende auto's had ik veel bekijks. Ze zullen me wellicht voor gek verklaard hebben. ;-)


Door het opspattende water kon ik na iedere foto mijn objectief droog maken. Gelukkig had ik handschoenen aan en dat was ook voor het droogmaken effectief.


Ondanks dat het steenkoud en lastig fotograferen was, was het wel een heel mooi gezicht.

Extremen

Zondag 28 Oktober 2012 om 14:19

We hebben met het hele gezinherfstvakantie gevierd aan de kust. Qua temperaturen mochten we in deze vakantie wel spreken van extremen.
Op maandag 22 oktober maten we om 19 uur een temperatuur van 19,5 graden. De auto werd er even bijgepakt voor de foto. We maakten een avondwandeling naar het strand en lagen een tijdje aan het strand. De jassen konden uit, een bijzondere ervaring en dat eind oktober.


Naarmate de week vorderde zakte de temperatuur flink naar beneden. De herfstvakantie vond ik qua kledingkeuze altijd de makkelijkste vakantie, in één week tijd was het temperatuurverschil in de regel niet zo groot. Nou daar zijn we dus wel achter gekomen, in de eerste helft van de week konden we het bijna zonder kleding stellen, in de tweede helft konden de dikke truien en winterjassen wel aan.


Vannacht hadden we nachtvorst, het gras was vanochtend wit. Dit klaproosje naast de vijver had het vast koud gehad. Toen ik deze vastlegde zaten de dooidruppels er nog op. Toen ik de foto's overzette op de computer bleek dat deze in het zonlicht badende bloem tegen de donkere achtergrond van de vijver extreem overbelicht was.


Op zulke momenten is het handig als je in RAW fotografeert, op de computer kun je de belichting dan nog volledig bijstellen.


Vanmiddag mocht ik een kleine fotoserie maken van een echtpaar wat 40 jaar getrouwd was. Ze wilden graag een keer op de foto met alle kinderen en kleinkinderen. Hier wordt oma begeleidt door haar beide kleinzoons naar de fotoplaats.


Vanmiddag en vanavond gaan we feest vieren bij een vriendin die 50 jaar is geworden.
En de komende dagen kom ik weer bij jullie langs.

Volgende 5