Home

Laatste logjes

Een nieuw weblog
Pantserjuffer met dauwdru…
Wespspin met prooi
Pareltjes ophangen
D-Day, Pointe du Hoc
Calvados in Normandië
De hommel, een kanjer in …

Laatste reacties

Anneke: Oh... heerlijke knuffel k…
marjolein vh pl.: Is het `knuffelen` zo lek…
JanJaap: Hier een linkje waar je e…
antsje: Mooie knuffelfoto's Alle…
ada: Heerlijk toch dat geknuff…
Tiny : Hahah ik was de liefste m…
Henny : Wat weet je de sfeer goed…
boomkruiper: Ja die lieve wangetjes va…
Daisy: Ah wat lief al die knuffe…
lenie: ik ken dat ..dat doorgroe…

Categorieën

Bloemen, planten en bomen
Dieren
Diversen
Druppels
Gezin en familie
Het weer
Insecten
Koken en eten
Landschap en natuur
Macro-opnames
Onze tuin
Portret
Steden en dorpen
Vakantie
Vroeger

Archieven

Apr 2010
Mrt 2010
Feb 2010
Jan 2010
Dec 2009
Nov 2009
Okt 2009
Sep 2009
Aug 2009
Jul 2009
Jun 2009
Mei 2009
Apr 2009
Mrt 2009
Feb 2009
Jan 2009
Dec 2008
Nov 2008
Okt 2008
Sep 2008
Aug 2008

Jetske Fotografie


Klik op de foto voor meer informatie.

Mailen?

Klik hier om een mail te versturen.

Rss etc.

Powered by Pivot - 1.40.6: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Het is knuffeltijd...

Woensdag 28 April 2010 om 11:03

"Het is knuffeltijd!", roept Gerjanne dan tegen Joris.


Ja, ja er wordt wat afgeknuffeld. ;-)




En ik....ik knuffel met de natuur...zelfs met bijen. ;-)
De magnoliabloemen laten hun blaadjes alweer vallen en laten zo hun hart zien.


Even later kwam er een bij aangevlogen. Het is zorgwekkend gesteld met de bijenstand. Op deze site staat veel informatie over bijen.
Dit zou een honingbij kunnen zijn, maar het kan net zo goed een ander soort zijn. Er zijn verschrikkelijk veel soorten.
Op deze site heeft de natuurfotograaf er al heel veel staan inclusief foto's.








Aan de noordkant van ons huis, komt pas aan het eind van de dag een beetje zonneschijn. Het mos doet het goed in het gras. En op deze zure grond willen ook de sneeuwklokjes welig tieren.
De afgelopen 16 jaar maaiden we daar het gras zodra de sneeuwklokjes waren uitgebloeid. Dit jaar wachtten we ongewild wat langer en tot onze verrassing kwam dat gedeelte vol te staan met pinksterbloemen.


Ik was net klaar met het fotograferen van de bij op de magnolia. Liefdevol liet ik mijn blik glijden over de pinksterbloemen en zag een felgele gast komen aanvliegen. Met mijn macrolens besloop ik de gele rakker. Maar een paar foto's kon ik maken en toen vloog deze weer weg. Na lang speuren op verschillende bijensites heb ik nog niet de naam kunnen vinden. Ik zag eigenlijk nergens een zandbij (want daar ben ik wel achter) met zo'n felgele kleur. Misschien dat de felgele kleur veroorzaakt wordt door stuifmeel. Wat denken jullie?


Tussen de pinksterbloemen bloeit een reuzenmadelief. Zo groot heb ik ze nog nooit gezien. Ik heb er een gewone madelief naast gezet om een indruk te geven van de afmeting.


Tijdens het fotograferen, denkend aan de woorden ma-de-lief, kwam ik in gedachten uit bij onze zoon. Meerdere keren per dag zegt hij tegen mij: "Mamma, je bent de liefste mamma van het hele, hele, hele heelal"". Hoezo overtreffende trap?
Volgens mij heet dit "psychologisch knuffelen". :-)

Helpende handen

Dinsdag 27 April 2010 om 19:01

Mensen vind ik boeiend, de interactie tussen mensen vind ik intrigerend. Het fotograferen van mensen en de details vind ik leuk.
Tijdens de verjaardag van mijn moeder maakte ik onderstaande serie.

De handen van mijn moeder, altijd hard gewerkt en ook nu nog verzet ze veel werk.


De hardwerkende handen van een rietteler.


De handen van neef, die na schooltijd, altijd graag met zijn handen werkt.


Spelende handen.


Handen van de studerende neef.


Handjes, die het nog niet alleen kunnen.


Handen, die graag kinderen helpen.


De helpende hand van de grote neef.


Hij deed aan de rest voor hoe je moet waveboarden.


Nadien wilde de rest het ook proberen. Helpende handen waren er nodig...





Afsluitbomen dalen automatisch

Maandag 26 April 2010 om 09:13

En dit gebeurt er als je door rood rijdt...


...dan kom je tussen de slagbomen te staan.


Gelukkig zijn er detectoren die "voelen" dat er een auto staat en die zorgen ervoor dat de brug niet naar boven gaat. Toch lijkt het mij geen pretje om daar zo te staan.


Het duurt een aantal minuten en dan gaan de slagbomen weer omhoog en kan de auto zijn weg vervolgen. Deze automobilist rijdt bij een ophaalburg vast niet weer snel door rood.


Ook deze jongen rende voor zijn leven...De bal was door hen in het water geschoten en naar de overkant gedreven. Hij haalde de bal op en rende door rood nog snel even over de brug en dan is het best eng als de afsluitbomen al dalen...

Fotoshoot

Zondag 25 April 2010 om 21:58

Vanmiddag was ik op stap met vier jonge mensen. Ik was gevraagd om een fotoshoot van hen te maken. De foto's willen ze gaan gebruiken tijdens de kerkdienst met Pinksteren. Zij doen dan namelijk belijdenis van het geloof. Door gebruik te maken van deze foto's willen ze een persoonlijke bijdrage leveren aan deze feestelijke dienst.

En zo was ik voor de tweede keer in korte tijd, op deze zonovergoten dag, aan het fotograferen in Giethoorn.
De jongens zeulden een wit bord mee. Na de groepsfoto's zijn ze allevier apart op de foto komen met het witte bord. Via de computer zetten ze er achteraf een persoonlijke tekst op.
Je ziet hier toch nog wel de traditionele rolverdeling, de dames zeulen met hun handtas, de heren met het bord. ;-)



Volgens mij had het "witte" bord van tevoren nog wel een sopje kunnen gebruiken.


Het was voor mij erg leuk om met ze op stap te zijn en ze te fotograferen.
Heel bijzonder vind ik het ook, omdat mijn grote neef mij gevraagd heeft om deze fotoshoot te doen. De neef (oudste kleinzoon) die ik 20 jaar geleden geboren zag worden...








Terwijl we op het pad naar Smit's Paviljoen liepen zagen we in de vaart naast ons iets lachwekkends gebeuren. Punteren is nog niet zo eenvoudig: de punterboom zakte diep in de modder en bij het omhoog tillen werd het wateroppervlakte geschampt en samen met de modder aan de punterboom gebeurde er dit...


...de vrouw links voorin de punter kreeg de volle laag modderwater over haar heen.


Even voor alle duidelijkheid, deze vier jongelui zijn geen stelletjes (voor zover ik weet tenminste). Ik vroeg ze halverwege de fotoshoot wel of ze al een beetje het gevoel hadden van een bruidsreportage...




En ook een pepermuntje (kerkvoer) hoort erbij. ;-)

O(ma)-de-lief

Zaterdag 24 April 2010 om 21:55

O(ma)-de-lief was vandaag jarig. Wij hebben dit op deze zonnige dag goed en bloemrijk gevierd.











Geel en blauw

Donderdag 22 April 2010 om 13:11

Jullie weten inmiddels van de problemen met de Canon 20D. Het scenario van eind vorig jaar zit nog vers in mijn geheugen. Argeloos bracht ik de camera toen na een Error-melding naar de fotograaf. Zij stuurden de camera op en maar liefst bijna 3 maanden later kon ik de camera weer in ontvangst nemen. Bij de nieuwe problemen met de camera zijn we ons aan het bezinnen wat nu wijsheid is....
Nu kwam er uit heel onverwachte hoek een aanbod. Hij had nog een prima Canon 20D in de kast liggen en deze mocht ik wel zo lang gebruiken. Hij wilde de camera ook nog komen brengen, want hij was toch op doorreis. En zo kon het gebeuren dat gisteren "Sinterklaas" voor de deur stond. Zo voelde het voor mij op dat moment wel, de "Goedheiligman" met camera. De werkelijke identiteit van Sinterklaas mag ik niet verklappen. Mensen met het hart op de juiste plaats, zijn er dus nog. :-)



En de camera doet het prima. Vanochtend legde ik geel en blauw vast.





Havenhoofd in Kuinderbos

Woensdag 21 April 2010 om 10:54

Maandagmiddag moest ik wederom in Kuinre zijn vanwege de scholierensport van onze jongste en zijn vrienden (scholierensport is bedoeld voor kinderen van de twee hoogste klassen van de basisschool, een project om sport bij kinderen te stimuleren).
Terwijl zij gingen volleyballen, vermaakte ik mij een uurtje in het Kuinderbos. Dat laatste moet je niet al te letterlijk zien, want eigenlijk kwam ik niet verder dan het monument langs de doorgaande weg. Ik ben niet zo'n held om alleen het bos in te gaan. Misschien kijk ik te vaak naar "KRO detectives", "Flikken" en "Opsporing verzocht". Hoewel, in je eigen huis en auto ben je tegenwoordig ook niet meer veilig...

Vele malen was ik al langs dit monument gereden en nu vond ik het wel eens tijd worden om het van dichterbij te bekijken en het (duidelijke ;-) ) bord te lezen.


De Verloren Haven van Kuinre.
Kuinre was een vissers- en havenplaatsje, maar kwam bij aanleg van de Noordoostpolder op het droge te liggen. De Noordoostpolder werd voor een groot deel, in strijd met de Zuiderzeewet, direct aan het bestaande land (Overijssel) vastgelegd, zonder randmeer ertussen; een beslissing waar men later veel spijt van kreeg. Zo kon het gebeuren dat Kuinre 'als een vis op het droge' gevangen in het land kwam te liggen. De haven en aanlegsteigers liggen sindsdien op het land. De steiger ligt in Overijssel, het grasland ervoor ligt in Flevoland.




Al snel viel mijn oog op de paardenbloemen tussen de basaltblokken




Er vlogen twee hommels rond en omdat ik het uur toch vol moest maken, ging ik op hommeljacht. En aangezien hommels maar kort stil willen zitten, was ik mooi een tijdje zoet met de jacht. ;-)






Tot slot nog een pinksterbloemen en toen was het tijd om weer richting sporthal te gaan.


Bovenstaande foto's zijn genomen met de Canon S2.

Schaapskudde veroorzaakt file

Maandag 19 April 2010 om 22:31

Een schaapskudde, die wordt ingezet bij landschapsbeheer, werd vandaag verplaatst van Wolvega naar Steenwijk. En dat gebeurde te voet en op hoefjes en onder grote belangstelling. In de avondspits veroorzaakte dat uiteraard filevorming. In het gebied waar wij wonen heet een rij auto's van 1 kilometer lang ook al: "File". ;-)



En ook hier is het gras bij de buurman én in de berm groener...


De grens van Friesland naar Overijssel wordt gepasseerd.


Er zit niets anders op, dan te wachten.


Zo ver te hoef maakt dorstig.


Op een kort traject mochten de auto's passeren via het fietspad.


Op dit kruispunt werden de schapen voor korte tijd linksaf geleid, zodat het doorgaande verkeer kon passeren. Nadien ging de reis weer verder richting het zuiden.


Tot slot een filmpje waarop is te zien hoe de schaapskudde zich voortbeweegt over de weg. Van tijd tot tijd werd een zijweg gekozen voor een korte pauze, zodat het doorgaande verkeer weer kon doorstromen. Het stelletje wat dacht na schooltijd even ongestoord te kunnen bijpraten op het bankje, kwam plotseling te midden van een schaapskudde... ;-)

Afscheid in Giethoorn

Zaterdag 17 April 2010 om 19:00

Donderdag j.l. gingen we als vrienden en fotografen samen op stap in Giethoorn. Voor Jan en mij was dit een kennismaking met Andi, de Oostenrijkse vriend van Annemarie. Tevens namen Jan en ik afscheid van Annemarie, zij gaat begin mei emigreren naar Oostenrijk.

Na de koffie, thee en appelgebak bij mij thuis reden we naar Giethoorn, alwaar we ons inscheepten in de aluminium boot van vrienden.

Albert mol "loopt" maar onvermoeibaar door Giethoorn. Wij hadden het deze keer gemakkelijk, varend konden we alles mooi bekijken en op de gevoelige plaat vastleggen.


Hollands Venetië met de vele bruggetjes.


En toeristen met hoed, al wandelend....


...of varend in één van de vele rondvaartboten.


Bijna alles wordt vervoerd over het water.


En dus ook de kraan die zorgt dat de Gieterse wateren diep genoeg blijven.


Punters met jeugd al spelevarend op het Bovenwijde.


Met in onze boot uitzicht op de spelende handen. ;-)


Bij café De Fanfare, bekend door de gelijknamige film, lunchten we op het terras. In het zonnetje en met heerlijk eten was het daar prima toeven.




Na de lunch maakten we nog een rondje met de boot door Giethoorn.


Smit's paviljoen aan het Bovenwijde.


Ik wens dit prachtige stel een hele gelukkige en goede tijd toe in Oostenrijk. :-)

Avond in De Weerribben

Vrijdag 16 April 2010 om 23:52

Vanavond besloot ik nogmaals op stap te gaan om een eventuele extra rode zonsondergang vast te leggen. Ik combineerde dat met een bezoek aan mijn ouderlijk huis. In mijn geboorteplaats zijn sommige huizen in die ruim veertig jaar wel wat groter geworden... Geen oorspronkelijke bewoners, maar import. Leuk zo'n "huisje" aan het water.



En deze bewoners hebben ook aan een huisje voor de ooiervaars gedacht.




Tegen zonsondergang parkeerde ik mijn auto vlakbij een petgat. Een koppeltje ganzen met hun jongen werden door mij gestoord en zwommen naar de overkant.


Een foeragerende zwaan ging rustig door met zijn taak, maar zwom wel steeds wat verder van mij vandaan.


Gisteravond zakte de zon tegen zonsondergang juist onder de bewolking. Vanavond was de lucht onbewolkt en zakte de zon op het laatst moment in de bewolking.




De lucht kleurde op deze avond niet zo spectaculair rood dan gisteravond.


Sinds gisteravond heb ik wederom problemen met mijn Canon 20D. Na het maken van één foto geeft de camera "Error 99" aan. Als ik de camera uit zet en weer aan, kan ik weer één foto maken. Jullie begrijpen dat ik hiervan verschrikkelijk baal. :-(
Vanavond zijn we lange tijd aan het uitsluiten geweest en aan het zoeken op internet naar de oorzaak. Wordt vervolgd.

Zonsondergang zonder vliegtuigstrepen

Donderdag 15 April 2010 om 21:42
Vanwege een aswolk boven ons land werd vanavond vanaf 19 uur al het Nederlandse vliegverkeer stilgelegd. De aswolk werd veroorzaakt door een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull (lang leve het plak- en knipwerk... ;-) )in IJsland.
En dat was ook het eerste wat mij opviel toen ik vanavond aan de Beulakerwijde stond om de zonsondergang vast te leggen, er waren geen vliegtuigstrepen.

De aswolk is met het blote oog niet waar te nemen. Alleen bij een zonsondergang is er iets van te merken. Door het effect van het zonlicht op de asdeeltjes kleurt de ondergaande zon opvallend rood.












Variabele Zandbij (Andrena varians) op hyacint

Maandag 12 April 2010 om 12:15

Eigenlijk waaide het veel te hard voor macro's. Maar van tijd tot tijd zwakte de wind zover af dat ik deze macro's, met veel geduld, toch nog acceptabel scherp heb gekregen. Dat is met name ook te danken aan de "starre" hyacint die laag bij de grond bloeit. Op knieën en ellebogen zat ik dus vanochtend in de voortuin. De hyacint kreeg bezoek van mogelijk een variabele zandbij













Ik weet niet voor 100 procent zeker dat het een variabele zandbij is. Er zijn onder de bezoekers van dit weblog mensen die een ster zijn in het determineren.
Mocht iemand van jullie bovenstaande naam kunnen bevestigen of de juiste naam weten dan lees ik dat graag. :-)

Bij de dobbe

Zaterdag 10 April 2010 om 00:08

Gisteren maakten we op mijn verzoek een fotokuier naar het Weinterper Skar. Als je via Google "Weinterper Skar" intypt, dan kun je zien dat mijn fotomaatje en ondergetekende er gisteren niet voor het eerst waren... :-)

Toen wij bij de dobbe aankwamen leek het een kuifeend raadzaam om naar de overkant te zwemmen. Veilig uit de buurt van die rondstruinende fotografen.


Heidehipper ontdekte enige tijd geleden een ring van eieren om een tak. Heidehipper liet deze aan Jan zien. En vandaag mocht ik deze "zilveren ring" in tegenlicht vastleggen.




We gingen allebei onze eigen weg en struinden rond de dobbe, in de hoop onderwerpen te zien voor onze camera's.


Jan, die nog steeds last heeft van extreme vermoeidheid, hield het na een tijdje wel voor gezien. Gelukkig staat voor hem altijd zijn bankje klaar. Ik struinde verder. Er waren nagenoeg geen onderwerpen aanwezig voor mijn macrolens, totdat ik op een gegeven moment toch op een lieveheersbeestje stuitte. Door de zoeker zag ik wel dat dit geen "huis, tuin en keuken"" lieveheersbeestje was.
Het was een dertienstippelig lieveheersbeestje wat volgens de site een tamelijk zeldzame verschijning is.


Enige tijd later streek er een hommel neer aan een spriet vlak voor mijn voeten. In de veronderstelling dat de hommel er weer direct vandoor zou gaan, begon ik de hommel van enige afstand met mijn macrolens te bestoken.


De hommel was niet alleen. Hij was behangen met mijten. Hommels zitten soms onder de parasieten en de meeste daarvan zijn mijten. Deze hommels vergezeld met mijten raken op den duur ernstig verzwakt. Op deze site is alles over hommels te lezen.
Waarschijnlijk was deze hommel ook verzwakt, want deze bleef zitten waar die zat. En zo kon ik met mijn macrolens steeds wat dichterbij komen.






Jan, dank voor de gezellige en in fotografisch opzicht verrassende kuier en Aafje, dank voor de gastvrijheid. :-)

Bubbels

Donderdag 08 April 2010 om 21:05

Vorige week hebben we een nieuwe vijverfilter geplaatst en dat betekent ook automatisch dat we een waterstroompje erbij hebben gekregen.


Dit nieuwe watervalletje geeft mooie bubbels.


Nu lijkt het misschien gemakkelijk om deze bubbels goed op de foto vast te leggen, maar dat is niet het geval. De bubbels zijn er maar een paar seconden. Ze bewegen continu. Met de macrolens stel ik altijd handmatig scherp, dus bij de bubbels is het een kwestie van: door de zoeker kijken, waar is de mooiste luchbel, scherp stellen, knippen, scherp stellen, knippen, scherp stellen, knippen... Maar ik vind geniet hier zo van. :-) Het gebeurt heel vaak dat de bel uiteen spat op het moment dat ik de ontspanknop indruk..
Pas op de computer kan ik zien of het wat geworden is.


Zondag jongstleden was er bewolking en zat ik een tijdje "te spelen" aan de rand van de vijver.


Ik koos een heel laag perspectief, dat betekent met een spiegelreflex plat op de buik en legde een luchtbel vast die weerspiegeld werd.


Een paar dagen later ging ik nogmaals naar de bubbels en ditmaal met een zonnetje erbij. Op deze foto vind ik zo grappig dat je de oranje vissen weerspiegeld ziet in de luchtbel.


De kleine luchtbel op de voorgrond wordt meestal opgeslokt door de grote luchtbel. Het is dan een kwestie van een seconde om deze zo vast te leggen.


Op deze foto spat de luchtbel net uiteen op het moment van knippen. Op de foto is dan een "krater" te zien.


Ik ben niet de enige in dit huis die graag met bubbels speelt. Wat is er mooier, dan een bubbelbad vol met badschuim en dan bubbelen maar. :-)



Een knipoog van een schildpad

Woensdag 07 April 2010 om 15:17

Gisteren was het dan eindelijk zo mooi weer dat één van onze nieuwe schildpadden zich liet zien aan de wateroppervlakte. Hij (of zij?) zwom de vijver rond langs de rand op zoek naar een plekje om uit het water te klimmen. Uiteindelijk kwam hij uit bij het nieuwe zonneterras. Om hem te motiveren om daarop te klimmen strooide ik daar nog wat voer. Dat bleek achteraf overbodig want hij klom zonder om te kijken naar het voer zelf het terras op. Als je dat "gestuntel" aanschouwt dan denk je bij jezelf: "dat gaat nooit lukken".


Maar met een beetje geduld, lukte het uiteindelijk wel.


En daar lag meneer uiteindelijk dan, nog even de achterpoten lekker uitstrekkend...
Met mijn macrolens mocht ik de schildpad heel dicht benaderen. Deze is dus echt handtam.


En toen was daar die vette knipoog. ;-)






De grappige neusgaatjes, die dicht gaan onder water.


Een achterpoot met nog een stukje voer erop.


Een koddig staartje.


En de koikarpers weten wel raad met het voer op het zonneterras. :-)


En vandaag werden er al vriendjes meegetroond om naar de zonnende schildpad te komen kijken.

De eerste dagpauwoog en een gehakkelde aurelia

Dinsdag 06 April 2010 om 11:46

Op deze prachtige zonnige lente-ochtend leek het mij een goed idee om in de voortuin een paar foto's te maken met de macrolens.

Op de ontelbare blauwe bloemetjes van de sneeuwroem in onze voortuin zag ik dit insect. Ik denk dat het een zandbij is.


Terwijl ik deze insect besloop en vastlegde, was deze niet genegen om lang te blijven zitten. Terwijl ik deze zandbij door de lucht "volgde" zag ik in een flits een oranje/bruine vlinder vliegen. In de veronderstelling dat het een kleine vos zou zijn, volgde ik de vlinder. Achter het muurtje op de oprit ging de vlinder een paar tellen zitten. Tot mijn grote verrassing bleek het een dagpauwoog te zijn. De vlinder vloog snel weg over de Friese grens. Ik bleef een tijdlang wachten in de hoop dat de vlinder terug zou komen, zodat ik deze alsnog kon fotograferen. Het wachten was tevergeefs.

Toen ik een tijdje geleden een citroenvlinder had vastgelegd, heb ik een mailtje met foto gestuurd naar Vlindernet. Dit deed ik op aanraden van Hendrika en Sandra. Na een paar dagen kreeg ik netjes antwoord.

Beste Jetske,
Hartelijk dank voor uw waarneming en schitterende foto van een citroenvlinder. Wij stellen het zeer op prijs dat u de moeite neemt om dit soort bijzondere waarnemingen aan ons door te geven. Het zou echter erg prettig voor ons zijn als u de waarnemingen zelf, onder uw eigen naam, in de database achter Telmee zet. Dan komen de gegevens direct op de juiste plaats terecht.
Dit kunt u doen door een account aan te maken op de website www.telmee.nl. U kunt dan in de toekomst ook andere bijzondere natuurwaarnemingen op een zeer makkelijke manier aan ons doorgeven.
Als u zich nog niet heeft aangemeld op telmee volgt hieronder een uitleg over hoe te werk te gaan.
Klik op de hoofdpagina van www.telmee.nl in de linkerkolom op de link 'registreren'. U komt dan in een formulier waar u uw persoonsgegevens dient in te vullen, en u kunt een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. U meldt zich definitief aan door het formulier te versturen. U ontvangt korte tijd later een bevestiging per e-mail.
Vanaf dat moment kunt u op Telmee.nl inloggen met uw nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord. Als u dat doet staat in de linkerkolom een link 'nieuwe waarneming'.
Hopelijk lukt het zo!
Met hartelijke groet,
Nicoliene Peet
redactie Telmee

Na dit mailtje heb ik me geregistreerd. Vanochtend gaf ik netjes mijn waarneming door aan Telmee.


Nadat ik daarmee klaar was, besloot ik nogmaals naar de voortuin te gaan. Een kleine vos wilde zich wel door mij laten vastleggen.


Terwijl ik daar mee bezig was, zag ik plotseling die andere felbegeerde vlinder. :-)
Yes, de dagpauwoog was teruggekomen....








Jullie begrijpen dat mijn dag, die toch al goed was, na de foto's van de dagpauwoog helemaal top was. :-)
Ik heb de waarneming nogmaals doorgegeven aan Vlindernet en nu met een foto erbij.

Naschrift om 15 uur.
Vanmiddag vloog er in onze tuin ook nog een paar keer een citroenvlinder. Een vlinder met cameravrees. Dit was het dichtst benaderbaar. De foto is dan ook niet helemaal scherp.


En in onze achtertuin vloog onderstaande vlinder, waar ik echt even de naam niet van weet. Op vlindernet heb ik van de Aureliafamilie alle foto's bekeken. De vlinder heeft geen "oogjes" op de vleugels en dus vallen alle namen met oogjes af...een argusvlinder heeft ook oogjes. Qua tekening lijkt de vlinder op een gehakkelde aurelia, alleen zijn de vleugels niet echt "gehakkeld". Wie kan mij helpen?

Flessenlammetjes op school

Vrijdag 02 April 2010 om 13:20

Op onze basisschool hebben ze veel aandacht voor de natuur. Het thema op school is dan ook: "Groeien in het groen". Op school hebben ze kippen, konijnen en cavia's. Ook is er een siertuin, moestuin, kruidentuin en een ontdekbos. De kinderen moeten om beurten de dieren en tuinen onder begeleiding van vrijwillige ouders verzorgen.

Meester Jack, stagaire bij de kleuters, heeft thuis twee flessenlammetjes. 's Ochtends zet hij de beide lammetjes in de bench in de jeep en rijdt er mee naar school. Als het buiten koud is blijven de lammetjes binnen en als het mooi weer is zitten de lammetjes in het buitenhok.


Meester Jack leek het wel een goed idee om een foto te maken van de kleuters en de lammetjes.


Het had nogal wat voeten in de aarde voordat de lammetjes zover waren dat de groepsfoto gemaakt kon worden...


Net toen lammetje 2 eindelijk op de goede plaats stond, liep lammetje 1 alweer weg.


Het lammetje maar wat steviger vasthouden dus.


Och, begint lammetje 2 zomaar te poepen op de spijkerbroek. Wat een verdriet.
Gelukkig hebben ze op school genoeg verschoning voor de ongelukjes.


Na een geslaagde groepsfoto, was er nog even tijd om met de lammetjes te spelen. De kleuters vinden de lammetjes wel erg lief.


En dan is het tijd voor de fles. De kinderen uit groep 7 en 8 mogen dit per toerbeurt verzorgen. Ook het klaarmaken van de flessen hoort daarbij.


Het geven van de fles vinden de kinderen vet gaaf...


"Tsjee, wat trekken die lammetjes hard aan de fles", was hun reactie.




Even vergelijken welk lammetje het meest heeft gedronken.


Ook deze lammetjes "Groeien in het groen" en met veel aandacht en liefde. :-)

Een ieder, hele goede paasdagen gewenst!

Maartse buien en zonneschijn

Donderdag 01 April 2010 om 13:16

Het is vandaag 1 april. Het lijkt wel een 1 april grap, want de dag stond in het teken van maartse buien...

De vierkante meter tuin van onze zoon was vandaag regelmatig even wit door de hagel.


Vorig jaar liet ik een log zien met zonnende schildpadden. Aan twee kanten van de vijver had ik een plankje gemaakt waarop de schildpadden konden zonnen. Omdat we nu meer schildpadden in de vijver hebben moesten we het zonneterras uitbreiden. Gisteren heb ik die klus geklaard. Het zonneterras werd echter vandaag met deze dikke buien nog niet gebruikt...


Door de harde wind van gisteren en vandaag werd er veel "rommel" in de vijver geblazen.


En toen brak de zon door. De tulpen hielden echter vandaag hun knoppen mooi gesloten.


Een eigenwijze druppel.


Tussen de buien door waren stukken blauwe lucht aanwezig. Een Japonica soort.


Jammer dat het net tijdens deze dagen, voor velen wellicht een lang vrij weekend, net zulk koud weer is. Op dit moment is het bij ons 6.3 graden.
Ik zal het vanavond nog wel warm krijgen van het lachen, want geheel onverwachts ga ik naar het cabaret van "Twee Recht Twee Averecht".
Ze hebben dit seizoen al 7 keer opgetreden voor een uitverkochte zaal in Willemsoord. Ook het optreden in De Meenthe in Steenwijk is al 5 avonden uitverkocht. Via connecties kreeg ik vanmiddag een kaart aangeboden voor een benefietoptreden en daar maak ik graag gebruik van. De opbrengst gaat ook nog naar een goed doel, een waterproject in Guatemala.